inanılmaz sinirliyim şu an. kime neye desem kendime, anneme ve bu gerzek fırına!!!!
hayatımda ilk defa kendiliğimden oturup kek yapayım dedim. annem de yok evde. gittim tarifler buldum, kuzenimi aradım herşeyi ayarladım ve çiğken bile tadı muhteşem bir kek yaptım. kek kalıbına döküp fırına koydum. tamam burda çömezliğim devreye girdi ve fırını önceden ısıtmayı unuttum eyvallah. annemi arayıp hangi ayarda olması gerektiğini sordum. fırın düğmesinde sağdan ikinci işarete getir dedi. o da tamam. fırını açtım, ışıkları yandı, turbo sesi gümbür gümbür mutfağı inletirken ben oturdum dexter izlemeye başladım. annem de bu arada, 35 dk kesinlikle fırının kapağını açmamamı söyledi. eyvallah o da tamam. 20 dk oldu bakıyorum kekte en ufak bir hareket yok. fırın tam gaz çalışıyor imajı sergilemesine rağmen fırın kapağındaki cam bile ısınmamış daha. hüleaaynnn diyip açarsın fırını.. o da ne?! içi buz gibi ayol. hemen anneme bir telefon. senin bu fırının bozulmuş da, bana bozuk fırınla yemekler yaptırıyorsun da bir ton laf. yeminler ediyor, sağdan ikinciye getirecektin, sen bilememişin, derecesini ayarlamamışındır da bilmem ne.. ayol beceriksizim, mutfak çömeziyim ama o kadar da değil be ya!...
neyse ben soldan ikinciye getirdim. 30 sn'de fırın olması gerektiği kadar ısındı. bu arada safi panik olduğum için towkaak (the one who knows all about kitchen) alt komşumuza gittim. geldi baktı. meğersem o gelinceye kadar fırın ısındığı için kekim kendini göstermeye başlamış bile, boy atmış uzamış serpilmiş. inanmazsınız 10 dk'da bir kabardı pir kabardı. üzerindeki elmaları darma duman ederek hem de.. bir dahakine elmaları kekin kabarma yönüne göre dizicem, egzantrik geometrik şekiller yapmak yok.
elmalı tarçınlı cevizli kekim pişsin, eğer güzel olursa buraya resmini ve tarifini bile koyarım.
bu arada tüm çocukluğum annem keki karıştırdığı kapla işini bittiğinde gizli gizli o kaptan hamur parmaklamakla geçti. çiğ sosis ve çiğ yufka yemek kadar yasak bir şeydir bu bizim ev sınırları dahilinde. çiğ hiçbir şey yenmez, yenemez. ama insan kendi başına kek yaptığında istediği kadar hamurundan yiyebiliyormuş; yaşasın! birazdan midem ağrımaya başlamazsa bu işi rutine bindirebilir hatta sırf o muhteşem kek hamuru tadı için kekler pastalar çörekler döktürmeye başlayabilirim! eyoolaaa!
unutmadan, sırada paçanga böreği var.. tüm iyi ruhları yardımıma çağırıyorum.
edit: işte şahane kek !! yaptım oldu, bir dahaki sefere sıvı yağ kullanmaya karar verdim. bu biraz dağılıyor ama lezzet olarak muhteşem. kek yapmakta da bir şey yokmuş be ya! hehe
edit: işte şahane kek !! yaptım oldu, bir dahaki sefere sıvı yağ kullanmaya karar verdim. bu biraz dağılıyor ama lezzet olarak muhteşem. kek yapmakta da bir şey yokmuş be ya! hehe

No comments:
Post a Comment